Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Εναγώνιο φλέρτ με ευήκοον ους. 40% των ψήφων=60%των εδρών. Είναι δημοκρατία αυτό;

Οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Σταύρου Δαϊλάκη και ειδικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επισκίασε συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας στη Βουλή, με έντονους διαξιφισμούς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «εναγώνιο φλερτ» της ΝΔ με το ΛΑΟΣ.
Οι τόνοι ανέβηκαν και πυροδοτήθηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ Π.Παναγιωτόπουλο και του ΠΑΣΟΚ Χρ.Βερελή, καθώς και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη.
Ο κ. Βερελής μίλησε για απερχόμενη κυβέρνηση, ενώ χρησιμοποίησε σκληρά λόγια, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «εκπρόσωπο του εκπροσώπου» και αναρωτήθηκε «πόσους βουλευτές και υπουργούς μπορεί να κοστίζει ένας υπουργός;»
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να μην προκαταλαμβάνει τα γεγονότα «γιατί θα πέσει στο κενό» και επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει ούτε ανατροπές ούτε εκλογές, αλλά λύσεις στα προβλήματα.
Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής που δεν μιλάει για εκλογές και κατηγόρησε την ΝΔ ότι έγινε «η χλεύη των ηττημένων», οδηγήθηκε στο να ξεχαστούν τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και αναφερόμενος στην αποπομπή Δαϊλάκη είπε πως «διώχνουν εκείνον που δείχνει το έγκλημα και κρατούν τον δολοφόνο».
«Εναγώνιο φλερτ»
Στην παρέμβασή του ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως όλα όσα λέει είναι γιατί αφορούν έναν χώρο στον οποίο ανήκει και το κόμμα του και ζήτησε από την κυβέρνηση να «αφαιρέσει εμπάθεια» και να προσθέσει πολιτικές που επιλύουν τα προβλήματα του λαού.
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε, μεταξύ άλλων, κάτι που από το ΠΑΣΟΚ εξελήφθη ως προσκλητήριο, λέγοντας: «Ο καλός ο καπετάνιος ξέρει να περάσει το βαπόρι από το μάτι του κυκλώνα. Ελάτε όσοι έχετε αληθινό ενδιαφέρον για τον τόπο να στηρίξουμε μαζί τα νομοσχέδια».
«Χαίρομαι για αυτά που είπατε. Αλλά εσείς δεν είστε ο πρωθυπουργός. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνες και τείνουμε ευήκοον ους, αρκεί να αλλάξετε ρότα», ανταπάντησε ο Γ. Καρατζαφέρης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη νέα παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.«Παρακολούθησα το εναγώνιο φλερτ. Το πρόβλημα όμως είναι στον καπετάνιο. Είχαμε χρόνια να ακούσουμε θεωρίες συνωμοσίας. Ας σοβαρευτούμε. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσει κλίμα για να πάμε σε εκλογές» είπε ο κ. Βερελής.«Η αγωνία σας δεν σας εξυπηρετεί σε τίποτα. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εάν χρειαστεί να μπούμε στην ευθεία προς την κάλπη, θα το μετανιώσετε. Ο ελληνικός λαός, πέραν από τις δημοσκοπήσεις, ξέρει ποιος μπορεί να τον βγάλει από την κρίση. Θα τις κερδίσει η ΝΔ και να είστε βέβαιοι ότι θα είστε δεύτεροι καταϊδρωμένοι και χαμένοι» απάντησε ο Π.Παναγιωτόπουλος.
* Το νομοσχέδιο για την «Χάρτα δικαιωμάτων των επιβατών» ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: