Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Δυο καλόγεροι ο Εφρέμιος και ο Αρσένιος κυβερνούν τούτη τη χώρα; Μόνοι τους τα σκέφτηκαν όλα τούτα;

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση των δύο εισαγγελέων που ερευνούσαν την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου να παραιτηθούν.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης εγκαλεί την κυβέρνηση και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που συγκαλύπτουν την υπόθεση.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του: «Αυτή η κυβέρνηση με τον εντολοδόχο της αρχιδικαστή ξεπέρασαν κάθε όριο επεμβάσεων στην δικαιοσύνη προκειμένου διασωθούν οι κορλεόνηδες του Μαξίμου. Ευτυχώς όμως υπάρχουν έντιμοι και ανεξάρτητοι δικαστές.»
Αργότερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ροβλίας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης.
Επίσης ζήτησαν να δοθούν άμεσα, τις επόμενες ώρες, στη δημοσιότητα, η επιστολή παραίτησης των δύο αντιεισαγγελέων και η επιστολή-υπόδειξη του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών προς τους δύο αντιεισαγγελείς, για το πώς θα κάνουν ή δεν θα κάνουν τη δουλειά τους.
«Δίνουμε προθεσμία 24 ωρών στην κυβέρνηση, να φέρει το φάκελο στη Βουλή για τη διερεύνηση των ευθυνών των πολιτικών προσώπων. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση λειτουργεί ως επιβαρυντικό στοιχείο.
» Το ΠΑΣΟΚ, εντός των επομένων ημερών, θα καταθέσει μήνυση κατά των αυτουργών και των ηθικών αυτουργών των παρεμβάσεων στο έργο των δύο αντιεισαγγελέων, παρεμβάσεων που οδήγησαν στην παραίτησή τους από το Δικαστικό Σώμα.»
Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης και του eισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
«Πρέπει και η δικογραφία αυτή να έρθει στη Βουλή και το Κοινοβούλιο, εκφράζοντας τη θέληση του ελληνικού λαού, να προχωρήσει στην εκκαθάριση αυτού του μεγάλου σκανδάλου» τόνισε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι τα πράγματα έχουν φθάσει πλέον σε ένα θεσμικά πρωτοφανές και οριακό σημείο.
Εάν ο φάκελος της υπόθεσης δεν διαβιβασθεί αμέσως από τα εισαγγελικά όργανα στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο σύμφωνα με το Σύνταγμα, να υποβάλει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής χωρίς να υπάρχει ο φάκελος.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος από την παραίτηση των δύο εισαγγελέων.
«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Σανιδάς και ο κ. Καρούτσος, προφανώς με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την ανοχή της, διέπραξαν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας με την παρακώλυση της δίωξης εναντίον των κυβερνητικών παραγόντων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου» δήλωσε.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το κόμμα δεν έχει αυταπάτες για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: «Υπάρχουν δικαστικοί που αντιστέκονται και άλλοι που λυγίζουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη διερεύνησης με όλους τους τρόπους και με την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Bουλής, της λεηλασίας της δημόσιας περιούσιας και τις συναλλαγές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Στις πρώτες δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης επανέλαβε το αίτημα του κόμματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η παραίτηση των δύο εισαγγελέων δημιουργεί τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στη χώρα.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε θεσμικά στοιχεία κατάρρευσης της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, Η παραίτησή τους μαρτυρά αφόρητες πιέσεις ώστε να μην φθάσει ο φάκελος στη Βουλή» συνέχισε.
Ο ίδιος ζήτησε να επανέλθουν στο Σώμα οι δικαστικοί, «γιατί τέτοιους χρειάζεται ο τόπος, τέτοιους έχει ανάγκη η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Όρθιους, ικανούς δικαστές να αποκρούουν τις πολιτικές πιέσεις.»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Σανιδάς πρέπει να σκεφθεί ότι η θέση του είναι ιδιαίτερα επισφαλής.
«Ο κύριος Καραμανλής θυσιάζει το κράτος για τον Ρουσόπουλο» είπε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: