Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Παραιτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος

Εμ άλλο νάσαι γιός τσαγκάρη, άλλο νάσαι γιός του Αντρέα, ανηψιός του Κώστα, θυγατέρα του Κώστα!
Είχα από καιρό παρατηρήσει μια οίηση στον κ. Ρουσόπουλο, ένα ελιτίστικο στυλάκι, μια αδιαφορία για τα προβλήματα του Λαού, απαντήσεις άλλα αντ' άλλων, λες και απευθύνονταν σε ζουλού.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου υπέβαλε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία του τα τελευταία οκτώ χρόνια. Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ την εποπτεία των γενικών γραμματειών που αφορούν στον Τύπο αναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει ότι παριατήθηκε με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και υποστήριξε ότι από τη θέση του βουλευτή θα υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις δόλιες επιθέσεις που δέχεται.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ρουσόπολου:
«Σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Υπουργού Επικρατείας. Την απόφαση αυτή έλαβα με γνώμονα το συμφέρον της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης η οποία βάλλεται με άθλιες μεθοδεύσεις.
»Ως απλός βουλευτής, ελεύθερος από τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η θέση του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης θα μπορέσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την δόλια και παντελώς αθεμελίωτη επίθεση που έχει εξαπολυθεί κατά του προσώπου μου το τελευταίο διάστημα.
»Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
»Θέλω με αυτήν την επιστολή να σας εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τις θερμές μου ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στα οχτώ χρόνια της ανέφελης συνεργασίας μας.
»Θα συνεχίσω με οδηγό πάντοτε τις αρχές που ορίζουν τη ζωή μου».
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου και τον ευχαρίστησε «για την στενή και αποδοτική συνεργασία καθώς και τη σημαντική συμβολή του στην κοινή προσπάθεια τα οκτώ αυτά χρόνια».
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Ρουσόπουλο στην απόφαση αυτή η οποία, όπως ανέφερε, «φανερώνει αυτοσεβασμό και πολιτικό ήθος».
Με απόφαση του Πρωθυπουργού καθήκοντα κυβερνητικού Εκπροσώπου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Επίσης μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και ανατίθεται η άσκηση της εποπτείας τους στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: