Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Κατά μάνα, κατά κύρη, κυρίως κατά κύρη, θα έλεγα!

Την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ζητήσει εντός των προσεχών από τη Βουλή ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής ο βουλευτής της ΝΔ φέρεται να σχετίζεται με υπόθεση επιδοτήσεων στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ προς την εταιρεία IVEN, υπόθεση την οποία ερευνά η Δικαιοσύνη.
Απντώντας, ο Κ.Μητσοτάκης ρίχνει «καρφιά» κατά του γγ Έρευνας και Τεχνολογίας Γ.Τσουκαλά την εποχή που υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο Δημήτρης Σιούφας, καθώς ο κ. Τσουκαλάς έστειλε την υπόθεση IVEN στον εισαγγελέα.
Σε δήλωσή του ο Κ.Μητσοτάκης που μεταδόθηκε από το Mega, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Το να ανάγεται όμως μία διαφωνία για το τι συνιστά καινοτομία σε ποινική υπόθεση ανήκει στη σφαίρα του παραλογισμού, πόσο μάλλον όταν από αυτή την ιστορία το ελληνικό Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ζημιώθηκαν ούτε κατά ένα ευρώ».
Οι εισαγγελικές Αρχές φέρονται να εξετάζουν αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για υπόθεση που αφορά το διάστημα 2001-03 και σχετίζεται με επιδοτήσεις στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ από μη νόμιμους χειρισμούς της εταιρείας, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρόεδρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, ύστερα από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία IVEN υπέδειξε την ένταξη εταρειών σε πρόγραμμα ενίσχυσης «θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων» από τις οποίες καμία δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, όσα εισέπραξε η εταιρεία με τη μορφή δαπανών τελικά τα επέστρεψε την τελευταία 3ετία και συγκεκριμένα ποσά της τάξης των 2,2 εκατ. ευρώ.
Οι «θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων» είναι δομές υποδοχής νέων εταιρειών που δραστηριοποιούνται συνήθως στον κλάδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Μετά τις εκλογές του 2004 ο κ. Τσουκαλάς αμφισβήτησε το νόμιμο των δραστηριοτήτων της εταιρείας με αποτέλεσμα η IVEN ΑΕ να τεθεί σε εκκαθάριση. Ο κ. Τσουκαλάς μιλώντας στο Mega επέμεινε ότι σωστά έθεσε το θέμα στη Δικαιοσύνη.
Αντιδράσεις ΣΥΝ και ΛΑΟΣ
«Όταν ο κύριος Καραμανλής ως αντιπολίτευση έπαιζε το ρόλο του αρχιερέα της κάθαρσης, φαίνεται ότι κάποιοι από τα μεγάλα τζάκια της ΝΔ σπούδαζαν από τότε ως αρχιδιάβολοι της διαπλοκής. Το φυτώριο που γεννά διαπλοκή και σκάνδαλα είναι ο συναινετικός νεοφιλελεύθερος δικομματισμός...» δήλωσε από την πλευρά του Συνασπισμού το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Δημήτρης Στρατούλης.
Eρωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ξανά μπλεγμένος ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά μάννα κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα, κουμπάρο, μπατζανάκη και οποιουδήποτε άλλου συγγενή. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, κάποιος από το σόι κρύβεται από κάτω».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: