Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Προς ανανέωση ψήφου εμπιστοσύνης;

Στη Βουλή μελετά να στραφεί τον Οκτώβριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εξουδετερώσει τους αμφισβητίες, που όλο και πληθαίνουν μετά και το τελευταίο γκάλοπ. Πρώτη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι η προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και εν συνεχεία η ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης. Σκληρή αντιμετώπιση θα πρέπει να περιμένουν οι «αντάρτες».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να προλάβει μια αντίστοιχη κίνηση από το ΠΑΣΟΚ, όπως η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, και μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση εντός των τριών προσεχών εβδομάδων, με πιθανότερη ημερομηνία τις 6 Οκτωβρίου, όταν αρχίζουν εκ νέου οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αυτό που δεν έχει αποφασιστεί είναι εάν θα προηγηθεί αποπομπή κάποιου «γαλάζιου αντάρτη» ή εάν η διαδικασία θα προχωρήσει με τους 152 και δεδομένο ότι όλοι θα εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.
Πρώτος στο στόχαστρο βρίσκεται ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ μόλις την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα διαφάνειας.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος που επικρατεί στην ΚΟ της ΝΔ, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει εντός των ημερών το δείπνο στους βουλευτές του γ' θερινού τμήματος της Βουλής, από το οποίο όπως έχουν ήδη ειδοποιήσει ότι θα απουσιάζουν οι Π.Τατούλης και Β.Πολύδωρας.
Με την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός θα διακόψει τις πιέσεις που δέχεται για ανασχηματισμό, καθώς υπουργοί και βουλευτές καλούνται να στηρίξουν το έργο, αλλά και τα πρόσωπα της κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: