Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Συνδυασμός επιχειρηματία - πολιτικού = υπεράκτιες εταιρείες + πολυτελής διαβίωση + προκλητική επίδειξη πλούτου + φιλέτα μοναστηριακής περιουσίας.

Την πόρτα της εξόδου στον Γιώργο Βουλγαράκη δείχνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης, λέγοντας ότι «εάν ο πολιτικός θέλει να κάνει τον επιχειρηματία πρέπει να σταματήσει να είναι πολιτικός». Ο Καραμανλής οφείλει να κάνει άμεσα κάθαρση, τονίζει ο ίδιος.

«Η πολιτική είναι λειτούργημα. Δεν είναι επάγγελμα και δεν μπορεί να είναι μέσο κοινωνικής καταξίωσης, προβολής και πλουτισμού» δηλώνει ο κ. Κεφαλογιάννης στο Έθνος της Κυριακής και τονίζει:

«Ντρέπομαι όταν βλέπω τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με επιχειρηματικές δραστηριότητες πολιτικών. Να μιλούν για υπεράκτιες εταιρείες, πολυτελή διαβίωση και προκλητική επίδειξη πλούτου. Εάν ο πολιτικός θέλει να κάνει τον επιχειρηματία, πρέπει να σταματήσει να είναι πολιτικός».

«Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες με τις ψευδο-δηλώσεις περί 'πόθεν έσχες'. Εάν θέλουμε πραγματικά να εφαρμόσουμε το 'πόθεν έσχες', θα πρέπει ο κάθε πολιτικός να δηλώνει τα περιουσιακά στοιχεία που είχε όταν μπήκε στην πολιτική, ποια είναι σήμερα που πολιτεύεται και πώς αποκτήθηκαν και ακόμη το πολιτικό σύστημα να επιβάλλει έλεγχο καταθέσεων οπουδήποτε και δήμευση της περιούσιας που παράνομα αποκτήθηκε και επιστροφή της στον λαό, στον οποίο και ανήκει» υπογραμμίζει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Είναι ανάγκη να υπάρξει κάθαρση στην πολιτική ζωή. Αλλά αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη των πολιτικών (...) Ο Κ. Καραμανλής, την εντιμότητα του οποίου δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, ίσως και επώδυνες, για να υπάρξει κάθαρση στη ΝΔ και στην πολιτική ζωή γενικότερα. Να πάρει πρωτοβουλίες για να προστατεύσει τα χιλιάδες έντιμα στελέχη της ΝΔ από εκείνους που προσέβαλλαν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους την παράταξη».

Χρησμός Βουλγαράκη

Την ίδια ώρα, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης χαρακτηρίζει ως «πολιτικούς συκοφάντες» όσους του ασκούν κριτική από το ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι όλα όσα καταγγέλλουν είναι φανερά στο «πόθεν έσχες» του.

Σε ερώτηση εάν σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης, όπως ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του και πρόεδρος του ΝΑΤ, ο κ. Βουλγαράκης απαντά με τρόπο που επιδέχεται πολλές ερμηνείες: «Την απάντηση σας τη δίνει ο ίδιος ο συνεργάτης μου στην πρώτη φράση της επιστολής παραίτησής του. Σας τη διαβάζω: 'Κύριε υπουργέ, τις τελευταίες ημέρες γίνεστε στόχος ανυπόστατων και συκοφαντικών επιθέσεων'».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί ανασχηματισμού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας λέει: «Με αναγκάζετε να πω το αυτονόητο: ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα του πρωθυπουργού
Το πλήρες κείμενο στο ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: