Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Σαρωτικός ανασχηματισμός πριν το τέλος του έτους

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, με αφορμή και τα νέα δεδομένα για την πολιτική σκηνή που φέρνουν στο φως οι δημοσκοπήσεις και με ζητούμενο την αλλαγή του αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση.
Αν και οι αρχικοί σχεδιασμοί του Μεγάρου Μαξίμου φέρεται να αφορούσαν δομικό ανασχηματισμό μετά τις Γιορτές, η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών αλλάζει ριζικά την κατάσταση.
Τροφή στα σενάρια ανασχηματισμού έδωσε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά στο Λυκαβηττό.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, το όνομα του κ. Σουφλιά είναι ένα από τα επικρατέστερα για το πρώτο υπουργείο όπου θα γίνουν αλλαγές: Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γ.Αλογοσκούφης ενδέχεται να μετακινηθεί είτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είτε στο υπουργεί Εξωτερικών.
Σε περίπτωση που δεν γίνει δυνατή η μετακίνηση του κ. Σουφλιά στο Οικονομίας, καθώς ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, τότε στο υπουργείο των Οικονομικών ενδέχεται να αναλάβει η κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Σουφλιάς να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Το όνομα του κ. Πρ.Παυλόπουλου ακούγεται για τα υπουργεία Εξωτερικών και Επικρατείας, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για το τι θα γίνει με τον κ. Θ.Ρουσόπουλο.
Ο κ. Β.Μεϊμαράκης πιθανολογείται ότι θα αναλάβει το υπουργείο Δημοσίων Έργων που θα προκύψει από τη διάσπαση του ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος ο νυν υφυπουργός Στ.Καλογιάννης.
Εξάλλου, βέβαιη θεωρείται η είσοδος του γραμματέα της ΝΔ κ. Λ.Ζαγορίτη στην κυβέρνηση, ενώ στη Ρηγίλλης τίθεται έντονα και θέμα εισόδου νέων βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γ.Τραγάκη έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Ασφαλώς και υπάρχει πάγκος στη ΝΔ. Έχω πει πολλές φορές ότι η ΝΔ έχει άξια στελέχη τα οποία, όταν και όποτε κληθούν, θα προσφέρουν το καλύτερο των δυνατοτήτων τους».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: