Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ανασχηματισμό και εκλογές το πρώτο εξάμηνο 2009 μελετά ο πρωθυπουργός.

Παρά την παραίτηση του κ. Γ.Βουλγαράκη, τα μηνύματα που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζουν να είναι απαισιόδοξα και το κυβερνών κόμμα βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο ήττας στις προσεχείς εκλογές, που, όπως όλα δείχνουν, επισπεύδονται για το πρώτο εξάμηνο του 2009.
Κορυφαία στελέχη εισηγούνται στον πρωθυπουργό άμεσες πρωτοβουλίες, με τελικό στόχο την πρώτη θέση στις πιθανολογούμενες πρόωρες εκλογές, αλλά ο κ. Κ.Καραμανλής δεν έχει βρει ακόμη αντίδοτο σε ενδεχόμενη προεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, η οποία επιτρέπεται από τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.
Newsroom ΔΟΛ

Όπως έχουμε ξαναπεί ο κ. Καραμανλής έχει απωλέσει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι η παραίτηση Βουλγαράκη ήταν μόνο ένας δευτερεύων στόχος. Ο κύριος είναι ο κ. Ρουσόπουλος και το σύστημα διαπλοκής που δημιούργησε για να προστατεύει υποτίθεται τον Κ. Καραμανλή, αλλά για να εξυπηρετεί τις δικές του επιδιώξεις, όπως κατηγορείται. Επειδή όμως ο κ. Ρουσόπουλος είναι το δεξί χέρι του κ. Καραμανλή και όπως όλοι γνωρίζουν κυβερνά «αντ΄ αυτού», το «σύστημά» του είναι και «σύστημα Καραμανλή».
Αυτά, για να τελειώνουμε με όσα λένε περί «έντιμων», αλλά «ανήξερων» ηγετών. Αυτοί υπάρχουν μόνο στα παραμύθια για μικρά παιδιά.
Δεν παραγνωρίζουμε το ολοφάνερο: Ότι δηλαδή οι επιθέσεις εναντίον του Καραμανλή και του δεξιού χεριού του ενορχηστρώνονται από ένα διαπλεκόμενο σύστημα επιχειρηματιών, υπουργών, βουλευτών και άλλων υπερασπιστών των συμφερόντων λαού.
Ούτε αποπροσανατολιζόμαστε από την εκκωφαντική σιωπή της Αγίας Οικογένειας. Επειδή είναι επίσης ολοφάνερο πως βάζουν άλλους να κάνουν την δουλειά - όπως μερικές από τις ερωτήσεις που χειροκροτούσαμε όλοι στη Θεσσαλονίκη.
Όλα αυτά, όμως, δεν αποτελούν συγχωροχάρτια για τον κ. Καραμανλή και πολύ περισσότερο για τον κ. Ρουσόπουλο. «Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν» λέει ο λαός. Και συγχωροχάρτια δίνει ο Πάπας, όχι εμείς.
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο στον τόπο αυτό, θα πούμε τη γνώμη μας για το πώς έφτασαν μέχρις εδώ.
Πέρα από την έλλειψη οράματος, προγράμματος, αρχών, όρεξης για δουλειά και …ικανοτήτων τα πράγματα είναι πολύ απλά:
Ενώ υποσχέθηκαν να καταπολεμήσουν την διαπλοκή και τη διαφθορά έγιναν το πιο διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κόμμα που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες.
Για να το καταφέρουν αυτό πάτησαν στην αρχή πάνω στο «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Και όταν ισορρόπησαν άρχισαν να κάνουν διάφορα «δώρα» στους επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ που τους στήριξαν.
Μετά όμως καβάλησαν το καλάμι και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, νόμισαν ότι επειδή τους έγλυφαν και τους καλούσαν στις δεξιώσεις τους και φορούσαν τα ίδια κουστούμια, έγιναν ίδιοι με αυτούς. Και τότε είπαν: «Γιατί να μην γίνω κι εγώ εκδότης»; «Γιατί να μην γίνω και επιχειρηματίας»; «Πιο καλύτεροι είναι αυτοί από εμάς»;
Έτσι η διαπλοκή έφτασε επί Καραμανλή, στο ανώτατο στάδιό της . Τη γένεση του πολιτικού - επιχειρηματία.
Αλλά επειδή τα μεταξωτά σώβρακα θέλουν και επιδέξιους «μπιπ», συμπεριφέρθηκαν ως ταύροι σε υαλοπωλείο. Λες και δεν υπήρχε αύριο. Έπεσαν ως πειναλέοι πάνω στην πίτα. Και μετά άρχισαν να τσακώνονται για το ποιος θα φάει τα μεγαλύτερα και περισσότερα κομμάτια.
Έτσι, οι άλλοι είπαν: «Τόσο λίγοι είστε»; «Θα σας τσακίσουμε».
Τότε ακριβώς, ο κ. Καραμανλής βρέθηκε χωρίς πολιτικούς φίλους. Επειδή ο κ. Ρουσόπουλος τους είχε διώξει όλους από κοντά του.

Τα πέντε κακά της μοίρας μας (και της χώρας)
Ο ατάλαντος κληρονόμος
Ο ονειροπόλος ποδηλάτης
Το θείον βρέφος Β
Η θεούσα της μούμιας του Λένιν
Ο βαθυκύανος ανορθόδοξος

Δεν υπάρχουν σχόλια: