Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο πρωθυπουργός της αγροτιάς, με τη λαδί γραβάτα.







Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεξιώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσσωμη την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας για το 2009. «Μας κάνατε υπερήφανους όλους τους Έλληνες» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού προς διοίκηση, παίκτες και τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, ευχήθηκε: «Θα προσπαθήσουμε και του χρόνου να είμαστε εδώ.» «Είμαστε οι καλύτεροι, γι΄ αυτό και το πήραμε» φώναζε γεμάτος ενθουσιασμό ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ενώ ο -αρχηγός των πέντε ευρωπαϊκών και 24 τίτλων- Φραγκίσκος Αλβέρτης δήλωσε: «Είναι τιμή για μας που μας κάλεσε η Πολιτεία και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας."

Στον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρέδωσε ένα μικρό αντίγραφο του τροπαίου της Ευρωλίγκα, δύο φανέλες του Παναθηναϊκού, μία άσπρη και μία πράσινη, με τις υπογραφές όλων των παικτών και μία μπάλα, επίσης με τις υπογραφές των πρωταθλητών Ευρωλίγκας. «Οι φανέλες έχουν μόνο τα τέσσερα αστεράκια, αφού δεν έχουμε προλάβει να βγάλουμε τις καινούριες» εξήγησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε σχετική ερώτηση. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε έναν έναν τους πρωταγωνιστές, ενώ στάθηκε περισσότερη ώρα μπροστά στον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, και στον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη. Στον τεχνικό των επτά τίτλων Ευρωλίγκας ο πρωθυπουργός είπε: «Πολλούς τίτλους έχεις μαζέψει» με τον «Ζοτς» να γνέφει καταφατικά το κεφάλο και να χαμογελά. «Συγχαρητήρια, είναι τιμή για την Ελλάδα η επιτυχία σας» είπε προς τον «Φράνκι». Στη σύντομη ομιλία του προς όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της σπουδαίας επιτυχίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε: «Μας κάνατε υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Αυτή είναι μία διαχρονική επιτυχία. Συγχαρητήρια.»


Με την υπόσχεση των στελεχών του πρωθυπουργικού γραφείου ότι τα αιτήματά τους θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η διαμαρτυρία των αγροτών της Κρήτης. Αν και στόχος τους ήταν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς τις ίδιες ώρες είχε συνεργασία με την υπουργό των Εξωτερικών κυρίαΝτόρα Μπακογιάννη. Τελικά, οι αγρότες συναντήθηκαν για 45 λεπτά με τον κ.
Ι. Αγγέλου και τον κ. Ι. Ανδριανόαπό το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα.

«Δεν καταδέχθηκε ο Πρωθυπουργός να μας δεχθεί.Αντίθετα,αν ήμασταν βιομήχανοι και τραπεζίτες, θα μας έβλεπε αμέσως» σημείωνε με εκνευρισμό, εξερχόμενος, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ κ.
Γ. Γωνιωτάκης,

ενώ κάποιοι τόνιζαν ότι οι μνήμες των δακρυγόνων στο λιμάνι του Πειραιά

είναι ακόμη νωπές,

ενώ άλλοι άφηναν υπονοούμενα για την επιρροή των θεσσαλικής καταγωγής στελεχών της κυβέρνησης.

Οι αγρότες πήραν την υπόσχεση ότι τα αιτήματά τους θα εξεταστούν από τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως δήλωσαν έτοιμοι για επάνοδο στην Αθήνα, όποτε αυτό χρειαστεί. Το απόγευμα οι περίπου 1.500 Κρήτες επέστρεψαν στον Πειραιά για να πάρουν το πλοίο της επιστροφής.

Οι αγρότες ζητούσαν σειρά οικονομικών ρυθμίσεων, με κορυφαία την ένταξη της Κρήτης στο πακέτο των αποζημιώσεων στο οποίο είχαν προσφάτως ενταχθεί οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα οι αγρότες είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος και φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας μαύρες σημαίες έκαναν πορεία ως το πρωθυπουργικό μέγαρο.


Κι ο πρόεδρος της ΚΑΕ έσπευσε να απαντήσει: «Θα προσπαθήσουμε και του χρόνου να είμαστε εδώ... και πάντα εδώ."

Το αναμνηστικό που προσέφερε ο πρωθυπουργός στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τους παίκτες του, αλλά και όλα τα μέλη του επιτελείου ήταν ένα αργυρό μπολ, στον πάτο του οποίου υπήρχε χαραγμένη η ελληνική σημαία και η υπογραφή του πρωθυπουργού. Κατά την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, έχοντας μπροστά του τους γνωστούς «κοντούς», Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, και πίσω του, τους πανύψηλους μπασκετμπολίστες, ο πρωθυπουργός σχολίασε γελώντας: «Εγώ αποτελώ τον μέσο όρο». Δίπλα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

Κατά την έξοδο της ομάδας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κα
ι πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Γιαννακόπουλος, επιδείκνυε όλο υπερηφάνεια το αναμνηστικό προς τις κάμερες λέγοντας: «Κοιτάχτε τι μας έδωσε. Είναι μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό. Αυτός ο ευρωπαϊκός άθλος έχει αντίκτυπο στην πατρίδα. Μπράβο, μπράβο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τεχνική ηγεσία, στους παίκτες και στον κόσμο μας.» «Είμαστε οι καλύτεροι, γι΄ αυτό και το πήραμε. Πιστεύαμε, πιστεύουμε και θα φέρουμε και άλλους τίτλους στην Ελλάδα» κατέληξε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

«Με τη βοήθεια του Θεού και των αθλητών, να είμαστε εδώ και του χρόνου. Θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι» δήλωσε ο πρόεδρος Παύλος Γιαννακόπουλος, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε: «Και μόνο το γεγονός πως βρισκόμαστε σήμερα εδώ αποδεικνύει πως έχουμε πετύχει κάτι πολύ μεγάλο. Είναι τιμή για μας που μας κάλεσε η Πολιτεία και ο πρωθυπουργός. Τι μου είπε ο πρωθυπουργός; Αυτά είναι προσωπικά, δεν λέγονται. Γενικά, μου είπε συγχαρητήρια και πως είναι τιμή για την Ελλάδα. Είναι η 5η φορά που είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης κι αυτό αποτελεί επιτυχία, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα."

Ενδεδυμένοι με κουστούμι ήταν οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού, με εξαίρεση τον Αντώνη Φώτση, που φορούσε πουκάμισο, ενώ με μακό μπλουζάκι εμφανίστηκαν οι Αμερικανοί Μάικ Μπατίστ και Ντρου Νίκολας. Ο μοναδικός από την ομάδα που δεν μπόρεσε να δώσει το παρόν ήταν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Τάσος Στεφάνου, λόγω μικροπροβλήματος υγείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, ευχήθηκε: «Θα προσπαθήσουμε και του χρόνου να είμαστε εδώ».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Χαμόγελα και λόγια μεγάλα στα εύ
κολα,όρα ΠΑΟ μπάσκετ!Στρίβειν δια
του ταξειδίου στη Τσεχία πρόωρα,
στα δύσκολα,όρα Αγρότες Κρήτης!
Διαλέγεις και παίρνεις αναλόγως
για το τι εκπροσωπεί ο καταλληλό
τερος,σεμνός και ταπεινός Κύριος
Πρωθυπουργός,ο οποίος εσχάτως ε
πανίδρυσε τη χώρα?

sideritis είπε...

Ρίχτε τους φάσκελα πολλά
για το κακό το μάτι
Στο δρόμο τους να μη βρεθεί
ξεκούρασης κρεβάτι.