Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ανίσχυροι για τη λέρα οι μπλέ, οι πράσινοι, οι άσπροι κόκοι. Θα ψάχνονται να βρουν ποιός ψήφισε τι.

Το βράδυ της Δευτέρας διεξάγεται η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη στη Βουλή. Η Ρηγίλλης προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει ανταρσίες ή «λευκά» και το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί στην φημολογούμενη παραίτηση του πρώην υπουργού την Τρίτη.

Οι επιτελείς της ΝΔ έχουν εντοπίσει ορισμένους «ύποπτους» βουλευτές που φλερτάρουν με το ενδεχόμενο ανταρσίας και λευκής ψήφου και προσπαθούν να τους μεταπείσουν, όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Ωστόσο, το «ναι» σε παραπομπή του Αρ.Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο δεν φαίνεται να είναι το πιο πιθανό σενάριο για τους γαλάζιους «αντάρτες», καθώς φοβούνται την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Δεδεμένων των ποσοστών της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που φοβούνται ότι θα χάσουν την έδρα τους.

Έτσι, ως πιθανότερο ενδεχόμενο προβάλει η «λευκή» ψήφος, που από το επιτελείο της ΝΔ εκλαμβάνεται ως έκφραση πολιτικής αποδοκιμασίας του Αρ.Παυλίδη, ενδεχομένως και ψήφος διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, οι «γαλάζιοι» βουλευτές που ενδεχομένως επιλέξουν το «λευκό», θεωρούν ότι έτσι προασπίζουν τα συμφέροντα της παράταξης και δεν οδηγούν τη χώρα σε κάλπες.

Ενδεικτικές του κλίματος οι δηλώσεις του Γ.Μανώλη και του Αντ.Σαμαρά την Κυριακή. Ο βουλευτής Αργολίδας ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει κατά συνείδηση, διότι -όπως είπε- τη Δευτέρα «θα ψηφίσουμε για εκλογές ή για μη εκλογές».

Σημείωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει κατά των εκλογών, γιατί ο τόπος -όπως είπε- δεν χρειάζεται εκλογές, ενώ τόνισε ότι για το ζήτημα του Αρ. Παυλίδη έχει κάνει δηλώσεις και στο παρελθόν.

Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε στην εφημερίδα Real News ότι το λευκό στη ψηφοφορία για τον Αριστοτέλη Παυλίδη είναι μια επιλογή σύμφωνη με την κυβερνητική θέση κατά της παραπομπής του πρώην υπουργού στο ειδικό δικαστήριο.

«Κυβερνητικοί βουλευτές που ψηφίζουν λευκό δεν παραβιάζουν τη λογική τη κυβέρνησης» σημείωσε ο Αντ.Σαμαράς, παρατηρώντας πάντως ότι δεν βρέθηκε η παραμικρή «αποχρώσα ένδειξη» ενοχής του Αρ. Παυλίδη.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει στη λύτρωση από τον ίδιο τον κ. Παυλίδη και στη φημολογούμενη παραίτησή του την Τρίτη.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, στελέχη της ΝΔ έχουν ενημερώσει τον κ. Παυλίδη ότι εάν δεν παραιτηθεί έως την Τρίτη, τότε ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές (αν η Βουλή αποφασίσει την παραπομπή του) και να μην τον συμπεριλάβει ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος (αν η Βουλή αποφασίσει την μη παραπομπή του).

Παράλληλα, τού έχουν διαμηνύσει ότι εάν παραιτηθεί και δικαιωθεί στα δικαστήρια έως τις εθνικές εκλογές, θα είναι σε θέση να επιστρέψει με θριαμβευτικό τρόπο στο ψηφοδέλτιο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: