Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Για δεύτερη φορά μούδιασε η χώρα. Κάτω στο σταυροδρόμι σκοτώσανε το νιό




«ΕΣΤΕΙΛΑΝ έναν άνθρωπο βορά στα όπλα. Σαν μελλοθάνατος, να επιτηρεί, σε ένα χαλασμένο αυτοκίνητο. Είναι αυτός τρόπος φύλαξης;».

Η φαρμακοποιός στα Πατήσια Μέλπω Λεκατσά ήταν ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι παρακολούθησαν το τρισάγιο στη μνήμη του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, στο σημείο που δολοφονήθηκε προχθές το πρωί. Την ίδια απορία εξέφραζαν οι περισσότεροι περίοικοι που συγκεντρώθηκαν εκεί, αφήνοντας λουλούδια και ανάβοντας κεριά, μαζί με φίλους και συναδέλφους του θύματος των τρομοκρατών. Από την Αγία Παρασκευή πήγε στα Πατήσια η Φρίντα Δημουλίδου για το τρισάγιο. «Με συγκλόνισε το άδικο της υπόθεσης. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, ούτε την οικογένειά του. Ήταν τρομερό αυτό που του συνέβη».

Η κ. Αγγελική Ντάρλα, κάτοικος της περιοχής, όπως είπε παρέστη για να καταδικάσει με αυτόν τον τρόπο «την τυφλή βία. Ήρθα και για να τιμήσω τη μνήμη του ανθρώπου, αλλά και για να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου στην βία. Εμείς οι κάτοικοι τούς θεωρούσαμε αστυνομικούς της γειτονίας και πονέσαμε γι΄ αυτό που έγινε. Τόσα χρόνια τους βλέπαμε συνέχεια. Λέγαμε ένα "γεια" και αν θέλαμε να ρωτήσουμε κάτι, τους ρωτάγαμε».

Η κηδεία του Νεκτάριου Σάββα, που ήταν πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, έγινε χθες το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας. Ο Νεκτάριος Σάββας ήταν μοναχοπαίδι αγροτικής οικογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: