Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ο δε παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι


Σε δύσκολη θέση φέρνει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ο Κ.Μητσοτάκης εκφράζοντας μαζί με τις ... ευχές του για το νέο έτος, που προβλέπει ιδιαιτέρως δύσκολο, έντονη ανησυχία για την ελληνική οικονομία.


Ενδεχομένως να χρειάζεται η βοήθεια των ξένων οργανισμών για τον προσδιορισμό του προβλήματος, λέει και προσθέτει ότι «τη δύσκολη αυτή ώρα πρέπει να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση».


Ακόμη, ασκώντας κριτική στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι η κρίση που ξέσπασε θα μας υποχρεώσει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες των επιλογών μας, αφου επί δεκαετίες ζήσαμε δανειζόμενοι και αρνούμενοι τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.


Αναφορά έκανε και στα τελευταία επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του παιδιού, τονίζοντας ότι πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα ότι πρέπει να περιφρουρηθεί και να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί και αν υπάρξει ανάγκη να την επιβάλλει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.


«Δεκαετίες ζήσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, δανειζόμενοι και καταδικάζοντας τις επόμενες γενιές, ενώ ταυτόχρονα με πείσμα αρνηθήκαμε τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες η σημερινή ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα απαιτεί και τις οποίες εφάρμοσαν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικό η βαριά διεθνής


οικονομική κρίση που ξέσπασε φέτος να μας προσγειώσει και να μας υποχρεώσει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα», τόνισε, ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος προσήλθε σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας για τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα ψώνια, αναφερόμενος στην οικονομία.


Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ακόμα ότι «τη δύσκολη αυτή ώρα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και να προσπαθήσουμε με δημοκρατικό διάλογο να προσδιορίσουμε το πρόβλημα ενδεχομένως με τη βοήθεια ξένων διεθνών οργανισμών και να υλοποιήσουμε με όσο το δυνατόν ευρύτερη δυνατή συναίνεση τις πολιτικές και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια ημέρα».
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα ότι πρέπει να περιφρουρηθεί και να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί και αν υπάρξει ανάγκη να την επιβάλλει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν αδίστακτα και προκλητικά τη νομιμότητα και να ζημιώνουν τη νομοταγή πλειοψηφία που μένει ανυπεράσπιστη.

Πρέπει να καταστεί, σημείωσε, απόλυτα σαφές ότι όλοι και πάντοτε είναι υποχρεωμένοι να σέβονται το νόμο της δημοκρατίας, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει κοινωνική γαλήνη, οικονομική ανάπτυξη, δημοκρατία.

Εάν συμβούν όλα αυτά, είπε, είμαι βέβαιος ότι με κοινή προσπάθεια η χώρα μας θα μπει σε μια νέα περίοδο ανόδου και δημιουργίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέληξε, λέγοντας «εύχομαι το 2009 να είναι ο πρώτος χρόνος αυτής της νέας ελπιδοφόρου πορείας και εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία για το νέο έτος».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: