Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ένα κομπιούτερ, ενα pc, ένας υπολογιστής, ένα laptop τέλος πάντων, ένα δωράκι ντε!


Για «παραπλανητικές προσπάθειες να πληγεί η ηθική υπόσταση μελών της κυβέρνησης και εν τέλει της ίδιας της κυβέρνησης με την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπουργοί φέρονται να δέχτηκαν «δώρο» laptop υπολογιστές.

Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρεται στον τίτλο: «Δύο στους τρεις υπουργούς άρχισαν τα «δωράκια» - τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι το δέχτηκαν και ποιοι όχι».

Στη δήλωση του ο κ. Πεταλωτής αναφέρει:

«Σε μια περίοδο που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ' όλους, παραπλανητικές προσπάθειες όπως αυτή του 'Πρώτου Θέματος' να πληγεί η ηθική υπόσταση μελών της κυβέρνησης και εν τέλει της κυβέρνησης με την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων κινείται έξω από κάθε αλήθεια και πέρα από κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας.»

»Στη μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης οι απαντήσεις που δόθηκαν από γραφεία υπουργών και όχι βέβαια από τους υπουργούς, αφορούσαν την αποδοχή αποστολής και όχι την αποδοχή των δήθεν δώρων. Είναι γνωστό δημόσια ότι οι υπουργοί σε αντίστοιχες πραγματικές αποστολές laptop αντέδρασαν άμεσα, επιστρέφοντάς τα».
»Καταγγελίες που μπορεί να έχουν πραγματική βάση απο όπου και αν προέρχονται, όποια σκοπιμότητα κι αν εξυπηρετούν, εξετάζονται άμεσα. Η διαφάνεια και η νομιμότητα ισχύει για όλους και έναντι όλων, συμπεριλαμβανομένων και των φαρσέρ-τιμητών».

Έντονη ήταν η αντίδραση για το ίδιο θέμα και του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος προτίθεται να ασκήσει και αγωγή κατά της εφημερίδας. Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης διευκρινίζει μεταξύ άλλων:

«Τη μοναδική φορά που πράγματι εστάλη στο γραφείο μου, από γνωστή εταιρεία υπολογιστών ως δώρο ένας υπολογιστής, τον επέστρεψα αμέσως με την παρακάτω επιστολή που απέστειλα στις 15 Οκτωβρίου 2009 (A.Π. 13- είναι στη διάθεση οποιουδήποτε αντίγραφο της επιστολής) προς τον κ. Θ. Φέσσα:
'Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές και την πολύ ευγενική σας χειρονομία. Σας παρακαλώ όμως να κατανοήσετε και να σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν μου επιτρέπεται να κρατήσω το δώρο που μου στείλατε'».

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει επίσης πως «επειδή πιστεύω ότι σκόπιμα και συνειδητά η εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα' και εν γνώσει της ότι ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, καθώς και ποτέ δεν απέστειλε κανένα «δωράκι» προς εμένα, προσέβαλε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου ως δημόσιου λειτουργού και πολίτη, έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να υποβάλουν αγωγή και μήνυση εναντίον της εφημερίδας».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας:

«Στο 'Πρώτο Θέμα' και στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται η 'είδηση' πως η εφημερίδα μού χάρισε έναν υπολογιστή τον οποίο δέχθηκα. Κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ουδέποτε συνέβη. Εξηγούνται τώρα τηλεφωνήματα που είχαν προηγηθεί την τελευταία περίοδο στο υπουργικό γραφείο και στα δύο κτίρια του υπουργείου, όπου σε ανάλογη συζήτηση για τέτοιο θέμα οι γραμματείς έδωσαν σαφή αρνητική και αποστομωτική απάντηση. Για να επιτύχουν τελικά το 'στόχο τους' οι εμπνευστές κατέφυγαν στο βουλευτικό γραφείο μου, που ούτε καν επισκέπτομαι» αναφέρει και προσθέτει:
«Σε σχετική τηλεφωνική κλήση απάντησε επισκέπτης του γραφείου, πολιτικός φίλος που βρέθηκε εκεί και όχι γραμματέας μου. Κι αφού η εφημερίδα απέσπασε αυτήν την απάντηση, την οποία αποδοκιμάζω απολύτως, την χρησιμοποιεί για να τιτλοφορήσει το θέμα έτσι ώστε να δημιουργείται η πεποίθηση πως 'δέχθηκα τον υπολογιστή που μου χάρισαν'. Πράγμα τελείως ανυπόστατο.»
»Απέναντι σε αυτήν τη συστηματική και δόλια προσπάθεια διακωμώδησης και απαξίωσης του πολιτικού κόσμου, της κυβέρνησης και εμού, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.»

Δήλωση έκανε και η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά: «Θα πρέπει να γνωρίζει το 'Πρώτο Θέμα' ότι δεν δέχομαι 'δωράκια'. Ούτε ήθελα, ούτε έλαβα ποτέ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έχουμε Χριστούγεννα και όχι Πρωταπριλιά. Αδυνατώ να εκλάβω αυτό το 'ρεπορτάζ' ως φάρσα και ως εκ τούτου επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ
Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρωνε οι κότες
Φύλαγε τα ρούχα σου, για νάχεις τα μισά

Δεν υπάρχουν σχόλια: