Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Τα ελλείματα της Ολυμπιακής να τα πληρώνουν όσοι πετούν μαζί της. Ασυνάρτητη "αριστερή" πολιτική!


Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τον αγώνα για την ύπαρξη ενός εθνικού δημόσιου αερομεταφορέα, με την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, εξέφρασε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «γελοιογραφία» τον τρόπο εκποίησης της εταιρείας, όπως είπε.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δέκα σημεία προτάσεων για μια νέα στρατηγική για την Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ έκανε λόγο για υπερβολικά χαμηλό τίμημα για την εξαγορά του πακέτου της Ολυμπιακής από την MIG.
Επίσης, ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί στην εκποίηση της Ολυμπιακής με βάση ένα χρέος το οποίο υπολογίζεται αυθαίρετα και είναι πολλαπλάσιο των κρατικών ενισχύσεων, τις οποίες όλοι αποδέχονται να δίδονται σε μεγάλες χρεοκοπημένες τράπεζες της ΕΕ.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σύμπλευση με τη ΝΔ. «Έχουμε καλέσει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε για την ανάδειξη ενός νέου δημόσιου σύγχρονου αερομεταφορέα, τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΑ και δυστυχώς βλέπουμε ότι αντί να παίξει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παίζει το ρόλο συμπολίτευσης» είπε.
«Αγανάκτηση για τη στάση της ΕΕ»
Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε απαράδεκτο ότι η ΕΕ λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για την προώθηση της εκποίησης της Ολυμπιακής, την ίδια ώρα που καλύπτει διαδικασίες για τις τράπεζες, παραβιάζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά και τους κανόνες ανταγωνισμού και εκβιάζει με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με νόμους και οδηγίες, οι οποίες δεν ισχύουν για άλλους.

«Εμείς θα θέλαμε και θα άξιζε η Ελλάδα μια κυβέρνηση που θα τολμούσε να πει την αλήθεια στην ΕΕ και θα αξιοποιούσε αυτά τα επιχειρήματα τα οποία αποσιωπούνται. Και δεν θα πήγαινε δουλικά να σκύβει το κεφάλι, είτε για την υπόθεση της ΟΑ, είτε για την απαράδεκτη υπόθεση των συνεχών επεμβάσεων της ΕΕ στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας, όπως μας ζητάει ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Αλμούνια να κινηθούμε στο έλλειμμα 3%», ανέφερε.
Τέλος εξέφρασε «αγανάκτηση απέναντι στην στάση της ΕΕ» λέγοντας: «Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να μην υπάρχει δηλαδή κανένας περιορισμός για χρέη και ελλείμματα και των ιδιωτικών τραπεζών και να μας κάνει τον αρχάγγελο Μιχαήλ για τα χρέη και τα ελλείμματα των χωρών-μελών και να αποτρέπει μια επιθετική και συγκροτημένη δημοσιονομική πολιτική, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας κρίσης».
Newsroom ΔΟΛ

Να την αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να την κάνει κερδοφόρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: