Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Από τις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 1964 στο βασιλικό πραξικόπημα και την αποστασία της 15ης Ιουλίου 1965.

Τα σκίτσα είναι του Κώστα Μητρόπουλου και βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Νίκου Σαραντάκου, οι φωτογραφίες και τα κείμενα προέρχονται από την Ιστορική Βιβλιοθήκη των ΝΕΩΝ με τίτλο "Ο Ανδρέας Παπανδρέου και η εποχή του" που κυκλοφόρησε σε τεύχη μαζί με την εφημερίδα.

Η ορκομωσία της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Γεωργίου Παπανδρέου στις 16 Φεβρουαρίου 1964.





Οι Παπανδρέου κατά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Στο κέντρο ο Αμερικανός Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον. Αριστερά ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Κωστόπουλος.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποτέλεσαν το "δίπολο" για τη διαδοχή στην ηγεσία της Ένωσης Κέντρου.


Η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Ο δικηγόρος Νικηφόρος Μανδηλαράς στην δίκη του ΑΣΠΙΔΑ, που χάθηκε ανεξήγητα (;) τους πρώτους μήνες της Χούντας των συνταγματαρχών.




Η πρώτη βραχύβια κυβέρνηση των αποστατών υπό τον Γεώργιο Αθανασιάδη Νόβα (15 Ιουλίου 1965-4 Αυγούστου 1965)








Αθήνα 19 Ιουλίου 1965: Τεράστιο πλήθος διαδηλωτών περιμένει τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος κατευθύνεται θριαμβικά από το Καστρί στη Λέσχη Φιλευθέρων, μόλις τέσσερις ημέρες από την απόπομπή του στις 15 Ιουλίου




Δεν υπάρχουν σχόλια: