Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Αθλητισμός της μεθυλ τριενολόνης.

Πως τα τελευταία χρόνια (μετά την κατάρευση του Ανατολικού μπλογκ) ξαφνικά και ανεξήγητα; είχαμε σημαντικές επιτυχίες στους Ολυμπιακούς αγώνες που δεν είχαμε παλαιότερα. Κοντέψαμε να φθάσουμε σε επίπεδο της πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας.
Αντί κλάδου ελαίας, είσοδος στις ένοπλες δυνάμεις.
Μετά άρχισαν να μας υποπτεύονται οι ξένοι. Το αποτέλεσμα οι τακτικοί έλεγχοι ειδικά φαίνεται για την Ελληνική ομάδα.
Περισσότερα εδώ.
Ποιά είναι αυτή η μεθυλτριενόλη; Βρίσκεται σε φυσικά τρόφιμα;
Αντιγράφω από το blogspot stefanogiannis:
ΜΕΘΥΛΤΡΙΕΝΟΛΟΝΗ
Η πλήρης ονομασία της ουσίας είναι methyltrienolone (17β-hydroxy-17α-methylestra-4,9,11-trien-3-one) και ο χημικός της τύπος C19H24O2.
Πρόκειται για συστατικό που αναφέρεται στη λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ (WADA) [ΤΗΕ 2008 PROHIBITED LIST], στην κατηγορία των ‘’Αναβολικών Ανδρογόνων Στεροειδών’’ ουσιών. Τονίζεται μάλιστα ότι η χρήση της απαγορεύεται τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και κατά τα ενδιάμεσα διαστήματα της προπόνησης.
Η μεθυλτριενολόλη είναι ένα πολύ ισχυρό, ιδιαίτερα τοξικό, στεροειδές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η δράση του (με επίσημες μετρήσεις) είναι περίπου 120 φορές ισχυρότερη από αυτήν της τεστοστερόνης (και όχι 1.000 φορές, όπως αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης), ενώ είναι ασύγκριτα πιο τοξική. Η ουσία έχει ανακαλυφθεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται για την εμπλοκή της σε υποθέσεις ντόπινγκ. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για το ντοπάρισμα αλόγων, σύντομα εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της τοξικής της δράσης στο ήπαρ.
Η δράση της περιλαμβάνει αύξηση της μυϊκής μάζας, αυξημένη καύση του σωματικού λίπους, αύξηση δύναμης και αντοχής. Επίσης, τα πρακτικά πλεονεκτήματά της, που εκμηδενίζονται μπροστά στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στην υγεία, είναι ότι δεν ανιχνεύεται εύκολα παρά μόνο από τα εργαστήρια της ΔΟΕ στην Κολωνία (αφού πιθανότατα η αρχική ουσία έχει ελαφρά τροποποιηθεί), ότι δεν προκαλεί αλλαγή των εξωτερικών χαρακτηριστικών των αθλητών και ότι εξαφανίζεται σύντομα από τα ούρα, ενώ η δράση της έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Οι παρενέργειες του φαρμάκου είναι πολλές και σημαντικές: υψηλότατη τοξική δράση στο ήπαρ (συκώτι) που μπορεί να φτάσει μέχρι την καταστροφή του ή την ανάπτυξη καρκίνου, αύξηση ηπατικών ενζύμων, έμφραγμα του μυοκαρδίου, ίκτερος, ανάπτυξη ανδρικών χαρακτηριστικών στις γυναίκες, μείωση σεξουαλικής διάθεσης, απλές βλάβες έως και ανάπτυξη καρκίνου στον προστάτη στους άνδρες, ενώ έχουν αναφερθεί μέχρι και θάνατοι σε άτομα που τη χρησιμοποίησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: