Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

...όμορφος κόσμος....ηθικός.....αγγελικά πλασμένος


Σοκάρουν οι διάλογοι ανάμεσα στον έως χθες διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων Μιχάλη Κυριακάκη και τη σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα. Οι δύο συνομιλητές φαίνεται ότι είχαν πολλά να πουν. Μάλιστα θέλοντας, καλού- κακού, να φυλάξουν τα νώτα τους, αρχικά προσπαθούν να μη λένε και πολλά, αλλά στη συνέχεια ο διευθυντής των φυλακών προβαίνει σε τηλεφωνικές αποκαλύψεις.

Προκαλεί μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση το καθ΄ όλα περίεργο γεγονός ο κ. Κυριακάκης να ενημερώνει με πρωτοβουλία του τη σύζυγο ενός κατηγορούμενου για τη διευθέτηση ρουσφετιού, για την ικανοποίηση του οποίου απευθύνθηκε προσωπικά στη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

«Λέω κάτσε μωρή, μα εγώ λέω θα την φτιάξω τη δουλειά και πήρα τη γυναίκα του Χρήστου του Μαρκογιαννάκη του υπουργού λέω Μαίρη μία τοποθέτηση το και το, μου λέει Μιχάλη εντάξει, της έστειλα ένα φάκελο, της λέω κυρία Ευγενία η επιθυμία σας θα γίνει πραγματικότης, χαίρεται της λέω», λέει χαρακτηριστικά ο Μ. Κυριακάκης.

Της επισημαίνει μάλιστα ότι «περισσότερα πρέπει να καταλαβαίνεις με αυτό που σου λέω», θέλοντάς της προφανώς να της περάσει κάποιο μήνυμα. Ο επίμαχος διάλογος, εκτιμάται ότι παραμένει στις «γκρίζες ζώνες» της δικογραφίας, καθώς μόνο οι δύο συνομιλητές είναι σε θέση να γνωρίζουν αν όσα λένε αφορούν πραγματικά περιστατικά και πρόσωπα ή αν παραπέμπουν σε γεγονότα που συγκεκαλυμμένα, για δικούς τους λόγους, προτιμούν να μην τα αποκαλύπτουν στις τηλεφωνικές επαφές τους.

Σε διαθεσιμότητα
Ο διευθυντής των φυλακών Αγιάς Χανίων έσπευσε αιφνιδιαστικά να δηλώσει παραίτηση από τα καθήκοντά του, προτού ακόμη δημοσιοποιηθεί η επίμαχη επικοινωνία, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Μιχ. Κυριακάκη, διατάσσοντας παράλληλα ποινική και διοικητική έρευνα εις βάρος του αρχαιότερου διευθυντή φυλακών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, για τον κ. Κυριακάκη είχε ενημερώσει αρμοδίως η διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής, Χριστίνα Πέτρου, ότι «ο συγκεκριμένος διευθυντής είχε επιδείξεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατούμενου Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Αλικαρνασσού. Μεταγωγή η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε ύστερα και από την αρνητική εισήγηση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Γ. Μητρόπουλου».








3 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Με τον Κύριο πρώην εκδότη,επιχειρηματία,κουμπάρο των
επωνύμων κ.λ.π.-κ.λ.π.Τι λέτε να
συμβαίνει?Να είναι Τυχαία η "εμπλοκή"του ονόματος του από τους κατηγορουμένους στα τηλέφωνα
Περίεργα πράγματα............

sideritis είπε...

Εκεί που φτάσαμε φίλε Απόμαχε, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.
Κοίτα την προηγούμενη ανάρτηση με το πνευματικό εμβατήριο του Σικελιανού και πες ΕΙΝΑΙ αυτή η ΕΛΛΑΔΑ που ονειρευτήκαμε ....;;;
Παραφράζοντας τον τίτλο της ανάρτησης και αντιστρέφοντας το λόγο του Σολωμού να πούμε
...ασχημος κοσμος, ανηθικος, διαβολικα πλασμενος..
Όσο για τον εκδότη, τον Βαρδινογιάννη, κλπ, γίνεται το έλα να δεις στο κουρδιστό πορτοκάλι.
Μπες και αν βγάλεις άκρη μας λές.
Εγώ ένας απλός συλλέκτης ... βουνήσιου τσαγιού και ειδήσεων είμαι...

Γραφεας Πεζικου είπε...

@O/H sideritis
Kαλώς-Κακώς(Κάκιστα)εδώ φτάσαμε
που φτάσαμε,,,αυτό που έντονα με
απασχολεί και ανησυχώ ιδιαίτερα
είναι το που θα "φτάσουμε ακόμα"
και τι άλλα μας περιμένουν.......
Δεν διαφωνώ καθόλου με την ανάρτησή Σας,που μπορώ να πω ότι
με εκφράζει κιόλας!Αυτό για το
οποίο θα χαμογελάω όσο το διαβάζω
είναι στο τέλος."Εγώ ένας απλός
συλλέκτης...βουνήσιου τσαγιού...Με άρεσε ιδιαίτερα!